Heb jij weleens van dermaplaning gehoord? Het is een beautytrend die de laatste tijd steeds populairder wordt. Bij de behandeling worden donshaartjes, dode huidcellen en vuil verwijderd met een steriel chirurgisch mesje. Het klinkt misschien een beetje eng, maar het is eigenlijk heel ontspannend en het resultaat is geweldig! De behandeling wordt meestal door een schoonheidsspecialist uitgevoerd, maar kan ook thuis worden gedaan. Na de behandeling is het belangrijk om je huid goed te hydrateren. Je kunt ook een zonnebrandcrème met een hoge beschermingsfactor gebruiken, omdat je huid na dermaplaning gevoeliger is voor de zon.

Mijn ervaring:

Ik heb dermaplaning zelf een paar keer laten doen bij een schoonheidsspecialist. De eerste keer was ik een beetje zenuwachtig, maar de specialist was heel vriendelijk en professioneel. Ze legde me alles goed uit en ging heel voorzichtig te werk.

De behandeling duurde ongeveer 30 minuten. De specialist begon met het reinigen van mijn huid. Daarna ging ze met het mesje over mijn gezicht. Het voelde een beetje vreemd, maar het deed geen pijn.

Na de behandeling was mijn huid heerlijk glad en zacht. Ik zag er meteen een stuk frisser uit. De specialist gaf me ook nog wat tips voor de nazorg.

Aandacht voor de juiste techniek

Dermaplaning is een eenvoudige behandeling, maar het is belangrijk om de juiste techniek te gebruiken. Als de behandeling niet correct wordt uitgevoerd, kan dit leiden tot huidirritatie of zelfs wondjes.

Een schoonheidsspecialiste is opgeleid om dermaplaning veilig en effectief uit te voeren. Zij weten hoe ze het mesje moeten gebruiken en hoe ze de huid moeten behandelen na de behandeling.
Op je eigen beentje toch doen, dan is dit op eigen risico

Voordelen

  • Het verwijdert donshaartjes, dode huidcellen en vuil.
  • Het maakt je huid gladder en zachter.
  • Het vermindert fijne lijntjes en rimpels.
  • Het verbetert de opname van huidverzorgingsproducten.

Nadelen

  • Het kan een beetje prijzig zijn.
  • Het kan een beetje roodheid of irritatie veroorzaken.
  • Het is niet geschikt voor iedereen, bijvoorbeeld voor mensen met acne of een gevoelige huid.

Conclusie:

Ik ben heel blij dat ik dermaplaning heb geprobeerd. Het is een geweldige manier om je huid te verbeteren. Ik zou het zeker aanraden aan iedereen die op zoek is naar een gladde, zachte en stralende huid.
Ik zou het ook aanraden in het voorjaar als voorbereiding voor de eerste zonnestralen. Dermaplaning verwijdert namelijk dode huidcellen, waardoor je huid beter in staat is om zonnebrandcrème op te nemen. Dit is belangrijk om je huid te beschermen tegen de schadelijke UV-stralen van de zon.

Is dermaplaning geschik voor jou?

Dermaplaning is geschikt voor mensen met een normale tot vette huid. Mensen met een gevoelige huid of acne kunnen beter eerst met een schoonheidsspecialist overleggen.

Hoe vaak moet je dermaplaning laten doen?

De frequentie van de behandeling hangt af van de conditie van je huid. Over het algemeen wordt aanbevolen om de behandeling elke 4 tot 6 weken te laten doen.

Aandacht voor nikkelallergie

Dermaplaning is een veilige behandeling voor de meeste huidtypes, maar het is belangrijk om rekening te houden met een nikkelallergie. Nikkel is een metaal dat vaak wordt gebruikt in chirurgische mesjes. Als je allergisch bent voor nikkel, kan dermaplaning je huid irriteren of zelfs een allergische reactie veroorzaken.

Als je allergisch bent voor nikkel, moet je bij je schoonheidsspecialiste navragen of er mesjes beschikbaar zijn die vrij zijn van nikkel. Deze mesjes zijn meestal gemaakt van titanium of zirkonium.

Liefs Debo