Bohol, het 10e grootste eiland van de Filipijnen, is een juweel vol natuurlijke pracht en culturele rijkdommen. Ontdek dit paradijselijke eiland met zijn beroemde Chocolade Heuvels en schattige Tarsier primaten. Hier is jouw ultieme gids voor een onvergetelijke reis naar Bohol.

Hoe geraak je op Bohol

Vlieg snel en gemakkelijk naar Bohol vanuit Manila in slechts 2 uur. Met meerdere vluchtopties, zoals Air Asia en Cebu Pacific, ben je binnen no-time op dit betoverende eiland.

Alona Beach: Wit Zand en Onderwateravonturen

Ontdek de magie van Alona Beach, gelegen in het zuidwesten van Panglao Island, Bohol. Mijn verblijf, op slechts 5 minuten van dit betoverende strand, bood toegang tot het grootste witte zandstrand van Bohol.

Alona Beach staat bekend om zijn glasheldere water en witte zand, perfect om te ontspannen en de onderwaterwereld te verkennen. Het is de ideale uitvalsbasis om Bohol te verkennen, ondanks de toeristische groei en de levendigheid door nieuwe restaurants en bars.

Alona beach

Met kleine winkelcentra, hotels en restaurants biedt Alona Beach niet alleen een prachtig uitzicht op de zee, maar ook een bruisend nachtleven. De bars langs het strand blijven open tot de vroege uurtjes, en de bijna constante Happy Hour voegt een extra tintje plezier toe aan elke avond.

Ontdek Bohol in één Dag: Plattelandstoer

Ervaar de diversiteit van Bohol met een plattelandstoer. Ontdek de wereldberoemde Chocolade Heuvels, ontmoet de schattige Tarsier primaten, geniet van een ontspannende Loboc River Cruise, bezoek het Python-huis, de Vlindertuin en eindig met het historische Blood Compact-standbeeld.

Chocolade Heuvels: Natuurlijk Spektakel

Bewonder de beroemde Chocolade Heuvels, die hun naam danken aan hun bruine tint tijdens het droge seizoen. Ontdek specifieke heuvels en geniet van activiteiten zoals kabelbanen en quadrijden.

Chocolade heuvels

Tarsier Sanctuary: Ontmoet de Nachtelijke Bewoners

Ik was oprecht enthousiast over mijn bezoek aan het Tarsier Sanctuary, een magische plek waar je deze schuwe nachtdiertjes van dichtbij kunt bewonderen.
Tarsiers, geen gewone aapjes maar prachtige primaten, zijn te vinden in Zuidoost-Azië, waaronder de Filipijnen. Deze schattige wezens leiden een verborgen leven, vooral overdag, wanneer ze op donkere plaatsen laag bij de grond slapen.

De opvallende kenmerken van tarsiers zijn hun grote ogen, elk ongeveer 16 mm groot, waardoor ze een bijna buitenaardse uitstraling hebben. Ze zijn zo klein dat ze in de palm van je hand passen, en ja, ze zijn werkelijk vertederend.

Het bezoek aan het Tarsier Sanctuary draagt bij aan het behoud van deze bijna uitgestorven diersoort. Het is belangrijk om stil te zijn en ze niet aan te raken, omdat ze zeer gevoelig zijn voor opwinding. Door dit avontuur help je ook de organisatie die zich inzet voor het welzijn van deze fascinerende wezens. Een positieve stap in de richting van behoud en bewustwording.

Loboc River Cruise: Drijvend Avontuur

Mijn ervaring op de schilderachtige Loboc River Cruise was werkelijk betoverend. Aan boord van een drijvend restaurant genoot ik van een heerlijke lunch, omgeven door de rustige schoonheid van de rivier.

Deze toeristische attractie was niet alleen voor bezoekers, maar ook lokale bewoners, waaronder mijn nichten, genoten hier intens van. Voor ongeveer 1000Php/pp (ongeveer 16 euro) kreeg ik een uitgebreid all-in buffet inclusief water en ice-tea. Als je liever iets anders wilt drinken, zijn er opties tegen extra kosten.

Loboc River Cruise

De cruise duurde ongeveer een uur, maar het was meer dan alleen eten. Het overtrof mijn verwachtingen met een overvloed aan heerlijk eten, waaronder krab, kip en vis, met zelfs een dessert. Het was een aangename verrassing hoeveel er werd geboden op zo’n boot.

Naast het culinaire festijn stopte de boot twee keer, waar ik kon genieten van lokale dansvoorstellingen. Ook al is het toeristisch, het was een leuke ervaring en de prijs van 16 euro was zeker de moeite waard voor de overvloed aan lekker eten en het prachtige uitzicht op de natuur.

Python Huis

Een bezoek aan het Python-huis was voor mij een fascinerende ervaring. Prony, de immense Python, was ooit de grootste gevangen Python, wegende maar liefst 300 kg. Haar indrukwekkende omvang maakte haar beroemd, niet alleen onder de lokale bevolking maar ook voor toeristen.

Prony werd niet alleen bewonderd vanwege haar grootte, maar ook vanwege haar voedermomenten. Lokale verhalen suggereerden dat de slang vroeger katten en honden als voeding kreeg, maar gelukkig werd dit gestopt door staatsinterventie. Na Prony’s overlijden in augustus 2013 kwam Prony de Tweede, iets kleiner maar nog steeds een serieuze slang.

In het Sanctum worden meerdere pythons verzorgd, maar Prony blijft de hoofdattractie. Haar opgezette huid is te bewonderen, waardoor je een idee krijgt van haar ongelooflijke grootte. Tijdens mijn bezoek kon ik geruststellen dat er geen sprake was van mishandeling van de slangen. Toezichthouders hielden nauwlettend in de gaten dat alles op een ethische en zorgvuldige manier verliep.

Een informatief en bijzonder bezoek, waarbij mijn interesse in deze majestueuze wezens werd aangewakkerd en ik tegelijkertijd bijdroeg aan het behoud van deze prachtige dieren.

Vlindertuin: Kleurrijke Ontmoeting

Breng een bezoek aan de Vlindertuin, waar kleurrijke vlinders je verwelkomen. Leer meer over deze fascinerende insecten met een lokale gids.

Blood Compact: Historisch Einde

Sluit je dag af met een duik in de Filipijnse geschiedenis bij het Blood Compact-standbeeld. Bewonder het prachtige uitzicht op Panglao Island en Bohol.

Blood compact, einde Bohol tour

Veilig Reizen en Praktische Tips voor Bohol

Bohol biedt veiligheid, vriendelijkheid en handige voorzieningen zoals pinautomaten. Ontdek het eiland per scooter, maar vergeet niet je helm, vooral rondom de Chocolate Hills.

Geniet van het Eiland Leven op Bohol

Laat je betoveren door het eiland leven op Bohol. Maak gebruik van deze gids en geniet van een onvergetelijk avontuur op een van de meest fascinerende eilanden van de Filipijnen.
Onze ééndagtour hebben we met een chauffeur gedaan omdat we toen met 4 personen waren.

Prijzen:

  • Tarsier Sanctuary: P80 per persoon
  • Drijvend Restaurant Loboc River: 1000Php/pp (ongeveer 16 euro) voor een all-in buffet
  • Python Huis: P100
  • Vlindertuin: P30

Tip: Plan je reis in maart en april, maar wees op de hoogte van mogelijke prijsstijgingen. Geniet van elke dag op dit prachtige eiland en laat je verrassen door unieke plekken die een lokale chauffeur kan laten zien!