men3 skin care aftershave

Waarom men3 skincare aftershave voor mannen? Omdat het merk anders is en omdat ik de aftershave heb gekregen om te testen, of om mijn vriend Maarten te overtuigen om deze te testen.

Waarom Men3 skincare?

De Power woman, je leest het goed ‘woman’ en drijvende kracht achter men3, is Katleen Vrombaut.
Na 8jaar officina apotheker is Katleen overgestapt naar de farmaceutische industrie. Je kan dus zeggen dat men3 op en top Belgische makelij is. Het heeft een helende werking bij eczeem, jeuk, baardroos, droge schilfers, seborroisch dermatitis en werkt kalmerend bij psoriasis. De producten van Men3 worden niet getest op dieren en de verpakking is recyclebaar.

Katleen Vrombaut men3 skincare

It is a mans world

Waarom ik een artikel schrijf voor een mannen product? Omdat ik na met Kathleen te babbelen even een andere kijk heb gekregen. Ze vertelde me dat er veel mannen, vrouwen producten gebruiken. Dat zou eigenlijk niet mogen. Wij vrouwen hebben een totaal andere huid en andere ingrediënten nodig dan mannen. Ze vroeg me of mijn partner, Maarten iets gebruikte van producten, zoals veel mannen gebruikt hij gewoon water en zeep. Zelfs na het scheren springt hij gewoon de douche in en klaar.
Kathleen vroeg me of ik Maarten kon overtuigen om de Men3 skincare aftershave te testen, na heel lief te vragen gaf Maarten toe.

Eerste indruk Men3 skincare aftershave

Als vrouw vind ik de geur heel aangenaam, een lekker fris, subtiele spa achtige geur. Ik vind dat zijn huid zachter aanvoelt en ziet er ook gezond uit. Ik vroeg hoe Maarten het ervaarde en dat was positief. Hij vond het fris aanvoelen, ook totaal geen brandend gevoel en de geur vond hij best wel aangenaam, subtiel en niet overheersend. De meeste aftershave’s branden omdat het alcohol bevat en de geur is meestal overdreven.

Wist je dat: Het dragen van een mondmasker eczeem kan uitlokken en verergeren? Daarom mag je de balsem aftershave ook wat vaker gebruiken aan de baardstreek dan enkel na het scheren.

Hoe breng je de aftershave aan?

Na het scheren het gezicht spoelen met lauw water en dan droog deppen.
Neem een kleine hoeveelheid, 2 – 3 pompen van de men3 aftershave en breng aan op het gezicht.

Met wat verschilt Men3 aftershave zich met andere merken?

Zoals hierboven vermeld zijn er veel aftershaves die veel alcohol bevatten en dat gaat prikken op een net geschoren huid. Het maakt de huid ook droog en zorgt dan voor huidirritaties. Men3 aftershave is alcoholvrij en bevat geen parabenen. Deze bevat ook verschillende ingrediënten zoals Babasu, cister en jojoba olie. Deze ingrediënten hebben allemaal een genezende en hydraterende eigenschappen.


Ik kan nog in verder in detail gaan met de wetenschappelijke uitleg maar ik stel voor dat je deze zelf ontdekt op haar website. Maar wat ik heb gelezen is dat er veel natuurlijke ingrediënten zijn in verwerkt die je niet zo vaak bij vrouwengezicht verzorging vind. Verder vind ik ook dat de geur van andere merken nogal sterk kan zijn en soms zelfs storend is.

Waar kan ik Men3 aftershave vinden en wat kost het?

Je betaald €58euro en je vind hem op de website en anders bij een herenkapper en barbiers die je terug vind op de website. Omdat het een excluviese lijn is, zijn deze zaken ook het best om jouw correct advies te geven.

Men3 giftbox


tip: om de mannen een duwtje te geven is deze een ideale cadeau.

Lot’s of love

Deborah