Of ik zenuwachtig was om ons eerste ‘grote’ road trip met een baby van 10maanden?
Zowiso! Voor Olivia er was, was het gewoon onze koffers in de auto gooien en we vertrokken, het maakte niet uit hoe laat we aan kwamen en het maakt ons niet uit waar we onze pauzes namen. Maar met een baby moet je toch wel met het één en het ander rekening houden. Maar, good news, het is zeker mogelijk te roadtrippen!

Hier zijn mijn tips voor een aangename road trip met kleine kindjes

Plannen is key op road trip met baby

Alles wat je kan plannen moet je doen! Een goede voorbereiding is half het werk. Natuurlijk loopt het meestal niet volgens plan maar het bespaart je heel wat tijd en misserie.
Wij hebben gekozen om overdag te rijden voor 2 redenen. Ik vind, en dat is mijn persoonlijke mening, dat Olivia niet te lang in haar maxi cosi mag zitten maar ik snap perfect waarom ouders dat wel zouden doen. En dan komt mijn 2de reden: Wij hebben heel veel moeite om ’s nachts lang te rijden.

Olivia deed rond haar 10 maanden 2 dutjes, 1 van ongeveer 2u en 1 dutje van 1u dus dat hielden we zeker in ons achterhoofd. Mijn originele plan was al direct mislukt, ik wou 2u a 3u rijden om dan onze eerste pauze te nemen. Helaas mislukte dit omdat we de avond voordien de auto niet hadden volgetankt. Toen we vertrokken en even stopte om bij te vullen werd ze wakker en kreeg ze sneller honger dan normaal. Dus wat hebben we geleerd , tank je auto vol en check je bandenspanning voor je vertrekt, blijf doorrijden als je baby slaapt.

Tussenstops, plan niet te lange afstanden in een road trip met een baby, peuter en kleuter

Het handige aan tankstations op de autosnelweg is dat deze groot zijn en er altijd wel een winkel en eetgelegenheden open zijn. Ze zijn dan ook voorzien voor kinderen, zo vind je altijd wel een kinderstoel en een microgolf. Sommige tankstations hebben een speeltuin, zo kunnen de kindjes toch nog hun energie kwijt voor ze weer in de auto moeten. Neem je tijd en geniet van het moment dat je pauze neemt, ga wandelen in het dorp, laat je kindje spelen een frisse neus en beentjes strekken doet voor iedereen deugd.
Extra tip: neem wegwerp slabbetjes mee, zo kan je deze weggooien ipv een vuile mee terug te nemen.

Visit France Op road trip met baby

Neem meer mee dan nodig

Natuurlijk had ik veel te veel mee maar of ik spijt heb? Nee hoor, het gaf mij een veilig gevoel dat ik zeker van alles mee had. Ook al bestaat de kans dat ik het niet nodig hebt. Omdat we zoveel schrik hadden dat Olivia niet goed ging slapen, hebben we haar matras meegenomen en bed omranding om zoveel mogelijk herkenbare dinges rond haar te hebben.

Thuis oefenen

Wij hebben met Olivia haar reisbedje een paar keer uitgetest, we hebben haar dutjes laten doen en dat ging prima en werd ze vertrouwt mee. Ook met potjes en knijp zakjes hebben we geoefend. Thuis geven we haar altijd vers gemaakte eten en fruit maar potjes en knijpzakjes zijn zo handig onderweg! En goed dat we hebben geoefend want ze vond het eerst niet zo heel fijn.

Entertainment

Heeft je baby een wakker moment in de auto, voorzie dan zeker genoeg entertainment. Wij gebruikten liefst wat zachter speelgoed. Ik weet dat schermtijd voor een baby van 10maand een no-go is maar hey, als je nog maar een half uur te gaan hebt en je krijgt je baby niet meer tevreden. Dan ben je blij dat je haar toch even scherm tijd kan geven.
Tip! Als je netflix hebt dan kan je al op voorhand series en filmpjes downloaden zodat je geen extra data hoeft te gebruiken.

Zoals je kan zien op de foto zijn wij wat creatief geweest met een gsm en mondmasker 🙂

road trip baby 10maanden

Een road trip met een baby kan zeker en vast! Laat het je zeker niet tegenhouden om met de auto op reis te gaan. Probeer zoveel mogelijk in te plannen, houd rekening met het ritme van je baby. Wij vertrokken met het ergste in gedachten uit zenuwen maar zijn met een glimlach overal naar toe kunnen gaan.

Hopelijk hebben jullie iets aan deze tips, mochten jullie zelf nog tips hebben deel deze dan gerust!

Groetjes
Deborah