Blog goede huidverzoriging

Een goede huidverzorging is meer dan alleen wat crème smeren. Het begint met een goed gereinigd gezicht. Als je jezelf de volgende basis skin-care routine aanleert dan kom je al een heel eind, dan is het enkel nog kiezen welk product het best bij jouw huid past.

De stappen van een goede huidverzorging:

1 cleanser/ reiniger

Optioneel:
scrub of peeling
gezichtsmasker

2 Toner
3 Serum
4 oog crème/serum
5 dag crème
6 zonnebrand crème

Stap 1 reinigen van je gezicht.

Verwijder makeup: Gebruik je niet veel makeup dan is een simpele reiniger voldoende. Draag je graag wat meer dan kan je best 2x over je gezicht gaan zodat alles goed verwijderd is.

Optioneel -> scrub of peeling en gezicht masker. Het is aangeraden om 1 a 2 keer per week je gezicht te peelen of scrubben om de dode huidcellen te verwijderen, nadien kan je een gezichtsmasker gebruiken om je huid goed te hydrateren, kalmeren of juist goed te reinigen. Kijk goed naar wat je huid op dat moment nodig heeft.

Stap 2 toner

Heel wat mensen skippen deze stap omdat ze niet goed weten wat een toner nog kan betekenen voor de huid. Deze is thans een belangrijke aanvulling op de reiniging, een toner haalt nog de restjes van je cleanser weg en verminderd je poriën. De zuurtegraad van je toner (gepast voor jouw huidtype) helpt je huid te neutraliseren. Klinkt een beetje raar he, zuur op je gezicht.

Stap 3 serum aanbrengen

Een aangepast serum kan je huid de boost geven die ze nodig heeft. Opgelet want een serum heeft een hogere concentratie aan ingrediënten, deze dringen ook heel goed in de huid nadat je een toner hebt aangebracht.

Stap 4 oog creme/ serum deppen

Ik kan het niet vaak genoeg zeggen maar alles onder je ogen moet je zacht deppen, wrijven is te hard voor de zachte huid onder je ogen. Als je begint te wrijven is de kans groot dat het rood of droog begint te worden.

Stap 5 dag crème = je huid voeden

Veel vocht drinken is niet voldoende om de huid van binnenuit te hydrateren, wel een mooie aanvulling.
Een goede dagcrème voedt de huid niet alleen maar beschermd deze ook, het houd je vocht beter vast en zorgt ervoor dat het niet uit je huid verdampt.

Goede huidverzorging Uriage

Last but not least stap 6 zonnebrand crème

Geloof het of niet maar breng telkens een laagje zonnecrème aan. SPF beschermt je huid tegen schadelijke UVA en UVB stralen. Zonnecrème blijft oppervlakkig op je huid, dus goed opletten dat je een zonnecrème hebt die aangepast is aan jouw huid (denk: gevoelige of snel glimmende huid). Ja, je kan dit best ook aanbrengen tijdens de wintermaanden
Zonnecrème breng je als laatste aan voor je make-up.

Begin niet te laat met een goede huidverzorging

Optijd beginnen met een goede skin-care routine is geen luxe, jouw gezicht zal je dankbaar zijn!
Meestal begint men hier te laat mee als de schade er al is. Je huid trotseert dagelijks wel vervuiling en je huid heeft extra hulp nodig.

Deze tips komen niet alleen van mezelf door het uittesten maar zijn ook tips van dokters, dermatologen en schoonheidspecialistes.

skin care

Extra tip voor een goede huidverzorging

Pas je producten aan naarmate je ouder wordt.
Geef je huid de tijd om te reageren op je nieuwe producten, het duurt ongeveer anderhalve week voor je ‘verandering’ merkt. Als je allergisch reageert dan stop je direct natuurlijk.

Hopelijk hebben jullie hier iets aan, het lijkt veel maar dat valt heel goed mee!

Deborah