grotten van han

Één van de belangrijkste natuurlijke bezienswaardigheden in België is het domein de Grotten van Han.
Op ongeveer 2uur rijden van Antwerpen, in het dorp Han-Sur-Lesse bij Rochefort vind je de Grotten van Han. Het domein staat bekend als één van het grootste grottencomplex van Europa. Je kunt hier alles leren over stalagmieten en stalactieten.

Sinds juli 2018 kunnen bezoekers genieten van een originele audiovisuele show in het grotten complex.
De show maakt gebruik van videomappig en lasertechnologie om de geschiedenis weer tot leven te brengen. Deze ervaring is zo opwindend dat je niet kan wachten om te zien wat het domein nog allemaal te bieden heeft.

domein grotten van han

Wat heeft het domein de Grotten van Han aan te bieden?

Aan de inkom kan je zien welk activiteit je wilt, als je tijd genoeg hebt kan je alles doen natuurlijk J.
Je kan voor het wildlife park kiezen, een wandeling, een safari door het park of naar de grotten gaan.
Kies je voor een avontuurlijk safari dan zal er een safari-jeep klaar staan om rond en door het domein te rijden. Met de jeep doe je een groter deel van het domein dan dat je te voet gaat. Verder brengt de trein je naar de gewenste bestemming.

Trein rond het domein

Wist je dat je hier een nacht kunt verblijven? Je kan hier in het wildlife park ook een avond doorbrengen in een boomhut. Kan je het jezelf al voorstellen welke geluiden of dieren je nog steeds kunt ontdekken die je overdag niet ziet?

Berenbos

Sinds september 2019 hebben ze een deel van de beren volledig in het nieuw gezet.
In het berenbos hebben ze allerlei vernieuwde faciliteiten en voorzieningen voorzien, zo hebben de beren een nieuwe slaapplaats, een praktijkzaal voor de dierenarts, een quarantainezone maar ook een technische ruimte voor een ander groot ‘beest’ van het park, bijvoorbeeld de bizon.
Dankzij de ultramoderne infrastructuur maak het domein efficiënt gebruik van talloze beveiligings- en herintroductieprogramma’s. Ze zijn nodig om de levensomstandigheden van deze dieren te verbeteren.

Het gigantische berenbos van 2 hectare biedt voldoende ruimte voor de jonge beren. Het is zo natuurlijk mogelijk gemaakt met rotsen, planten, dennenbos en ‘zwem ’vijver. Ik moet toegeven dat het echt wel schattig is om de beren zo met elkaar bezig te zien.

Natuurpark

Er zijn 2 verschillende wandelingen, één van 2,5km en één van 5km.
Na een korte trein rit, begint je wandeling. Onderweg kom je allerlei dieren tegen zoals je zou zien in een zoo, maar dan in een ‘natuurlijk’ habitat met veel ruimte.
Tijdens je wandeling kom je enkele uitkijkpunten over het park tegen, echt heel mooi zo zie je maar hoe groot het domein eigenlijk is.
Het domein heeft ongeveer 20 verschillende dieren zoals: de wolf, de bruine beer en zelfs wilde zwijnen.
Bovendien leven de meeste dieren zoals het edelhert en het wilde bosrendier semi- vrij, hoe geweldig is dat!

Leuk weetje
Het domein de Grotten van Han is de enige plek in België waar je de Europese Big 5 kunt zien!
De Europese bizon, de wolf, de bruine beer, een veelvraat en lynx

De Grotten van Han

Zoals ik al eerder zei, kan je van een leuke show genieten in de grotten zelf.
Maar ga zeker op ontdekking door de grotten, het is super fijn en erg leerzaam.
Ga je voor een dag of een weekend, grote pret gegarandeerd!

De grotten