Ontdek samen met je kinderen de wonderlijke wereld van kunst in Mechelen!

Tijdens de krokusvakantie trok ik met mijn dochter Olivia op avontuur in Mechelen. We volgden de Mechelse Kinderstad Kunstroute, een speelse tocht langs 10 kleurrijke elektriciteitskasten. Op elke kast vonden we een creatieve interpretatie van een beroemd kunstwerk, gemaakt door illustratrice Thaïs Vanderheyden.

Olivia genoot met volle teugen van de speurtocht. Telkens we een nieuw kunstwerkje spotten, gingen haar ogen fonkelen. Ze zocht Rommy Rombouts, de mascotte van Mechelen Kinderstad, die verstopt zat in elk schilderij. En met veel enthousiasme vertelde ze me wat ze van de kunstwerken vond.

De kunstroute is perfect voor kleine avonturiers. De afstand is niet te lang en de kunstwerken zijn op kinderhoogte te bewonderen. We namen onze tijd om te genieten van de kunst en de stad. Onderweg hielden we even halt bij Kafée Kadee, een gezellige koffiebar met een knusse sfeer. We smulden van een heerlijke lunch terwijl Olivia zich uitleefde in de speelhoek.

Visit Mechelen heeft gezorgd voor een leuke en leerzame speurtocht door de stad.
Je ontdekt niet alleen de stad op een originele manier, maar je maakt ook kennis met beroemde kunstwerken op een kindvriendelijke manier.

Combineer de Kinderstad Kunstroute met een leuke shoppingdag!

Mechelen is niet alleen een prachtige stad met een rijke kunstgeschiedenis, maar ook een paradijs voor shoppers.

De Grote Markt, de Bruul en de IJzerenleen zijn gevuld met trendy boetieks, unieke speciaalzaken en bekende winkelketens. Na een middagje kunst spotten met de kinderen, kun je dus heerlijk ontspannen en shoppen in Mechelen.

Enkele andere kunstgerelateerde activiteiten in Mechelen

  • Bezoek de Sint-Romboutskathedraal met zijn prachtige kunstwerken.
  • Wandel door het Groot Begijnhof, waar je een aantal kunstwerken in de openlucht kunt zien.
  • Mechelen Muurt: Er zijn twee routes die je kunt volgen om de muurschilderingen te bewonderen: een wandelroute van 3,7 km en een fietsroute van 7,5 km.

Enkele tips:

  • Download de gratis kaart van de route op de website van Mechelen Kinderstad.
  • Bezoek de website van Kaffee Kadee voor meer informatie over hun menu en openingstijden.