In deze blog deel ik mijn rondreis van 2 weken, waarbij ik de mooiste plekken van Sri Lanka heb bezocht, met als hoogtepunten:

  • Negombo
  • Sigiriya
  • Kandy
  • Ella
  • Udawalawe
  • Mirissa
  • Bentota
  • Colombo

Tijdens deze rondreis heb ik het echte Sri Lanka kunnen ontdekken, met prachtige natuur, kleurrijke cultuur en vriendelijke locals. En het beste van alles? Deze route is zelf samengesteld en uitgevoerd door ‘Hasi’, onze lokale gids en chauffeur, die ons heeft geleid naar absoluut prachtige plekken van Sri Lanka.

Reisroute door Sri Lanka

Als je op zoek bent naar inspiratie voor je eigen reis door Sri Lanka, ben je hier aan het juiste adres. Of je nu op zoek bent naar een avontuurlijke reis, cultuur wilt opsnuiven, of gewoon wilt relaxen op de prachtige stranden, deze reisroute heeft voor ieder wat wils.

Laat je betoveren door de schoonheid van Sri Lanka en ontdek waarom dit land zo’n bijzondere plek in mijn hart heeft veroverd.

Negombo de ideale start

De stad Negombo ligt op ongeveer 53 km afstand van de internationale luchthaven van Colombo. Wat betekent dat het ongeveer 1 uur duurt om er te komen. Desondanks is het nog steeds een ideale eerste stop voor je rondreis, vooral na een lange vlucht. Negombo heeft veel te bieden, waaronder prachtige stranden, historische bezienswaardigheden en kleurrijke markten.
Houd er echter rekening mee dat deze stad bekend staat als een plek waar pickpockets actief zijn, Vooral in het weekend. Wees daarom voorzichtig en bewaar je waardevolle spullen veilig. Dat te hebben gezegd, als je op zoek bent naar een ontspannen start van je rondreis door Sri Lanka, is Negombo zeker een aanrader.

Must do in Sigiriya

Sigiriya is een van de meest spectaculaire plekken van Sri Lanka. Maar voordat je Sigiriya bereikt, is er een tussenstop die de moeite waard is, de Kurunegala Boeddha. Dit is een enorme liggende Boeddha die in een grot is uitgehouwen. Het is een adembenemend gezicht en een geweldige manier om je reis naar Sigiriya te beginnen.

Eenmaal in Sigiriya zijn er vele hoogtepunten om van te genieten. De oude stad Polonnaruwa is een geweldige plek om de geschiedenis van Sri Lanka te ontdekken. PS: huur zeker een fiets! Pidurangala rock en Lion rock zijn twee van de meest opvallende attracties in de regio. Pidurangala Rock is een rustigere alternatief voor Lion Rock en goedkoper! Lion Rock heeft vaak een lange wachtrij, dus het is aan te raden om vroeg in de ochtend te gaan als je het wilt bezoeken. Wij kozen ervoor om Pidurangala Rock te ‘beklimmen’, omdat het minder druk was

Oude stad Polonnaruwa

Een andere plek om te bezoeken is het nationale park Minnerya. Hier kun je olifanten van dichtbij zien en hoewel het in eerste instantie een geweldige ervaring lijkt, kan het erg toeristisch aanvoelen. Het is belangrijk om te onthouden dat de stress van de olifanten kan toenemen als gevolg van de vele bezoekers. Het is daarom belangrijk om verantwoordelijk te reizen en de natuurlijke habitat van deze majestueuze dieren te respecteren.

Dambulla’s gouden tempel is ook een must-see. Het is een boeddhistische tempel met prachtige muurschilderingen en beeldhouwwerken.

Tot slot is er nog een andere leuke ervaring die je niet mag missen. Een kookdemonstratie in een traditioneel dorpje. Deze locatie is te bereiken via een korte boottocht waarbij je zelf in een kano vaart. Het is een zeer leuke en unieke kans om te leren koken als de locals.

Volgende stop Kandy

Als je een rondreis door Sri Lanka maakt, mag een bezoek aan Kandy zeker niet ontbreken! Deze op één na grootste stad van het land is prachtig gelegen rondom een schitterend meer en heeft een diepe eerbied voor tradities. Er zijn tal van activiteiten en bezienswaardigheden die je zeker niet mag missen.

Een van de hoogtepunten is de Tooth Temple, een boeddhistische tempel waar een tand van Boeddha wordt bewaard. Ook de botanische tuin is een echte aanrader, met een prachtige collectie bomen, planten en bloemen uit de hele wereld. Het Udawattakele bos reservaat biedt dan weer een indrukwekkende wandeling door een jungle-achtige omgeving.

Een andere geweldige ervaring is het bijwonen van traditionele dansen, waarbij je kennis maakt met de rijke cultuur van Sri Lanka. Als je geïnteresseerd bent in geneeskrachtige kruiden, mag een bezoek aan de nationale kruiden tuin niet ontbreken. Hier kun je meer leren over de traditionele geneeskunde en de vele medicinale planten die in Sri Lanka groeien. Kandy is dus zeker een stad die je moet bezoeken tijdens je rondreis door Sri Lanka!

traditionele dansen

Ella & Udawalawe

Als je op zoek bent naar adembenemende uitzichten en wilde dieren in Sri Lanka, dan mag je Ella en Udawalawe zeker niet missen tijdens je rondreis. Vanuit Kandy kun je eerst stoppen bij Damro Labookellie’s theeplantage en theetuin voor een unieke thee-ervaring. Daarna stap je in de trein voor de mooiste treinreis van ongeveer 3 uur naar Ella. Hier kun je genieten van prachtige bezienswaardigheden zoals Little Adams Peak, Train Arch / Nine Arch Bridge en Ravana watervallen, waar je zelfs kunt zwemmen.

Maar het hoogtepunt van Udawalawe is het weeshuis voor olifanten in Udawalawe, ook wel bekend als het transit house. Hier kun je de olifanten van dichtbij bekijken en meer te weten komen over hun herstel en verzorging. Daarnaast is het Udawalawe Nationale Park een echte aanrader voor safari’s en om wilde dieren te spotten. Zowel Ella als Udawalawe bieden een prachtige mix van natuur, cultuur en avontuur voor een onvergetelijke ervaring tijdens je rondreis door Sri Lanka!

Stukje Zuidkust van Sri Lanka

Als je de zuidkust van Sri Lanka bezoekt, mag je zeker de plaatsen Mirrisa, Bentota, Wadduwa, Waskaduwa en Galle niet missen. Mirrisa staat bekend om de beroemde Instagram-foto met de palm bomen en heeft ook gezellige strandbarretjes waar je kunt ontspannen. In Bentota kun je de beroemde schommel vinden, maar wees voorbereid op lange wachtrijen. Ook kun je hier de bekende foto’s maken van de vissers, maar wees op je hoede voor toeristische scams waarbij ze geld vragen voor de foto’s. Ga zeker snorkelen in Bentota, want het is een geweldige ervaring. Wadduwa en Waskaduwa zijn de thuisbasis van vele schildpadden die op het strand leven. Het fort van Galle is ook zeker een bezoek waard en staat op de UNESCO-lijst vanwege zijn historische en culturele betekenis.

Laaste halte van onze Sri lanka Rondreis

Colombo is een bruisende stad met een multiculturele mix van mensen en religies. Hier vind je Singalese, Tamils, Sri Lankaanse Moren en zelfs Maleisiërs, elk met hun eigen unieke cultuur en geloof. De stad heeft een prachtige mix van boeddhistische, hindoeïstische, christelijke en moskeeën. Een van de meest opvallende bezienswaardigheden in Colombo is de rode moskee. Ook wel bekend als de Jami Ul-Alfar moskee. Op slechts een afstand van de moskee vind je de prachtige tempels, de Simamalake Shrine en Gangaramaya tempel. Ze bevinden zich in dezelfde buurt in Colombo. Beide gebouwen zijn prachtige voorbeelden van de architectuur en diversiteit van de stad. Een bezoek aan Colombo is dan ook zeker de moeite waard voor iedereen die geïnteresseerd is in de cultuur en geschiedenis van Sri Lanka.

XoXo
Debo