Ben je op zoek naar een avontuurlijke trip waarbij je niet te ver van huis hoeft te rijden en je geliefde viervoeter kunt meenemen? Dan is Landal Wirfttal, gelegen in de prachtige Eifel-regio van Duitsland, de ideale bestemming voor jou en je hond. In dit artikel nemen we je mee op onze eigen ervaring met Luna onze Amerikaanse stafford, en laten we zien waarom Landal Wirfttal een geweldige plek is om te genieten van ontspanning, avontuur en wandelingen te midden van de natuur. Lees verder en ontdek waarom dit vakantiepark perfect is voor mensen die met de auto niet te ver willen rijden vanuit België en graag hun hond willen meenemen.

Geniet van Avontuur en Ontspanning in de Eifel-regio

Elk jaar gaan we op vakantie en sinds we Luna hebben, nemen we haar regelmatig mee. Luna is een vriendelijke Amerikaanse stafford, maar helaas hebben honden van dit ras niet altijd een goede reputatie. Omdat sommige landen restricties hebben voor bepaalde hondenrassen, kan het kiezen van een geschikte vakantiebestemming soms lastig zijn. Gelukkig ontdekten we dat Luna welkom was bij Landal Wirfttal.

Voor ons was het belangrijk om een bestemming te vinden die niet te ver rijden was, zodat we regelmatig konden stoppen om Luna wat frisse lucht en beweging te geven. We kwamen uit bij Landal Wirfttal, dat bekendstaat om zijn hondvriendelijkheid. Het vakantiepark is omgeven door prachtige natuur en biedt veel leuke wandelroutes en sfeervolle dorpjes in de omgeving. Niet alleen is het park gezinsvriendelijk, maar het is ook perfect voor onze viervoetige vriend.

Hondvriendelijke chalets in Landal Wirfttal

Bij Landal Wirfttal zijn er speciale hondvriendelijke chalets beschikbaar die zijn ontworpen om je hond zich thuis te laten voelen. In deze accommodaties vind je hondenmanden en banken met voer- en waterbakken die in hoogte verstelbaar zijn. Sommige chalets hebben zelfs een omheinde tuin, waardoor je hond veilig buiten kan rondsnuffelen. Daarnaast zijn er handige hondendouches aanwezig om je trouwe metgezel schoon te maken na een dag vol avontuur. We verbleven in een comfortabel chalet met twee kamers, ideaal voor ons gezin van vier.

Het park zorgt ervoor dat niet alleen je accommodatie hondvriendelijk is, maar het hele park ook. Er is een specialehondenweide met trainingsmateriaal waar je hond vrij kan spelen. Daarnaast vind je op elke hoek handige vuilbakken voor het opruimen van hondenafval. Bij de ingang van het park zijn zelfs hondendouches beschikbaar, zodat je je trouwe viervoeter kunt afspoelen na een modderige wandeling. Landal Wirfttal is omgeven door prachtige wandelroutes, zoals die in Lissendorf en Kronenburg, die perfect zijn voor een ontspannen wandeling met je hond. Deze waren super mooi en niet te lang. Niet elke hond kan uren lopen en ik ook niet. Het is een andere vakantie dan we gewend zijn, maar zo’n afwisseling vinden we wel fijn.

Ontspanning en activiteiten voor het hele gezin

Landal Wirfttal is niet alleen een paradijs voor honden, maar ook voor jou en je gezin. Terwijl je hond geniet van een welverdiend dutje, kun jij ontspannen in het binnenzwembad of genieten van de jacuzzi. Voor de sportievelingen zijn er tal van activiteiten, waaronder minigolf en diverse watersporten. Het park zorgt ervoor dat iedereen zich hier vermaakt, of je nu wilt ontspannen of actief bezig wilt zijn.

Restaurant en supermarkt

In het restaurant van Landal kun je genieten van een heerlijk avonddiner. Het is verstandig om vooraf te reserveren, omdat het restaurant niet erg groot is en het druk kan worden. We hebben zelf een avonddiner in het restaurant gehad en het eten was van goede kwaliteit. Als je liever zelf kookt, biedt het chalet een volledig uitgeruste keuken. Bovendien is er een supermarkt op het park, wat super handig is voor het halen van boodschappen.

supermarkt Landal Wirfttal

Bezienswaardigheden in de omgeving

Landal Wirfttal is een ideale uitvalsbasis om de prachtige omgeving te verkennen. Terwijl Luna genoot van haar welverdiende rust na een stevige wandeling, gingen wij op verkenning. We bezochten de gezellige historische dorpjes Cochem en Bad Münstereifel, die elk hun eigen charme en bijzondere details hadden. Deze bezienswaardigheden zijn zeker de moeite waard om te verkennen tijdens je verblijf.

Bad Münstereifel

Review van Landal Wirfttal

We hebben zeker genoten van een vakantie dicht bij huis. Vooral omdat we ons geen zorgen hoefden te maken over Luna. We hebben genoten van de prachtige omgeving, de hondvriendelijke faciliteiten en de ontspannende sfeer. We hadden vrij laat ingecheckt en dat ging zonder problemen. Het park bood volop mogelijkheden voor buitenactiviteiten en er was een parkeerplaats beschikbaar. Kortom, Landal is goed uitgerust om u een fijne vakantie te bezorgen.

Cochem