Blog spaghetti pompoen

De pompoen is een typische herfst – en winter groente, van Butternuts tot hokkaido’s. Ze zijn er in allerlei kleuren en vormen.
Ken jij de spaghetti pompoen al? Deze variëteit springt eruit door zijn bijzondere vruchtvlees dat in sliertjes uiteenvalt na het koken. Dat maak van spaghetti pompoen een perfect glutenvrij en koolhydraatarm alternatief voor pasta

Het perfecte alternatief voor pasta

De spaghetti pompoen is ‘spaghetti squash’ is nog redelijk onbekend in België, je kan hem niet in alle supermarkten vinden. Ik haal deze bij onze lokale Delhaize, je kan het vast nog elders vinden. Ik heb deze variant vorig jaar ontdekt toen ze deze aan het promoten waren, ik was toen in een foodie periode en ik dacht: ik experimenteer even.

Ingrediënten

  • Groene pesto
  • Kip (kan ook vegetarisch)
  • Peze
  • Rozemarijn en Oregano
  • Pijnboom pitten
  • Olijfolie

Instructies:

Verwarm de oven op 180°.
Halveer de pompoen en verwijder de pitten.
De binnenkant insmeren met olijfolie.
Kruiden naar wens met pezo, rozemarijn en oregano.
In de oven voor 30 tot 35min, ondertussen kleur je de pijnboom pitten.
Kip bakken en kruiden met pezo, daarna even aan de kant zetten.
Haal de pompoen uit de oven en schraap het vruchtvlees eruit met een vork (opgepast dat je jezelf niet verbrand!) je lege pompoen niet weggooien, je gaat deze dadelijk vullen.
Het binnenste smeren met pesto en de rest van de pesto bij je slierten (pasta) mixen samen met de kip en pijnboompitten.

*Kerstomaten en rucola past hier ook nog bij en wij laten er graag nog een beetje kaas oversmelten

Spaghetti pompoen verrassend lekker

De slierten zijn een gezonde vervanger voor de klassieke pasta, het bevat geen gluten en kan perfect in een koolhydraat arm dieet. Het leuke is dat je hier nog alle kanten mee uit kunt. Ja, het is in het begin wennen aan de smaak en structuur maar als je ingrediënten goed zijn is het heel lekker en vooral gezond!

Laat me weten of je lekker vond of welk recept jij hebt om uit te proberen?