Griekse ijskoffie Frappe

Mijn favoriete drankje de afgelopen zomer was een heerlijke verfrissende Griekse Frappé. Iedereen die ooit naar Griekenland is geweest heeft dit wel eens gedronken, al dan niet 1 van de verschillende varianten.

Met plezier deel ik graag het recept met jullie.
Dit recept maken we ook in ons restaurant ‘Gonia Greek bistro’ en onze klanten waanden zich toch even in Griekenland, heerlijk toch.

Klassieke Frappé ingrediënten voor 1 glas

  • 1 lepel Nescafé classic ( dit is oploskoffie)
  • 1 lepel suiker
  • ijsblokjes
  • water
Frappé ingrediënten

Dat was het voor de ingrediënten, helaas vind je in België nergens de “Nescafé classic” oploskoffie. Je kan deze online bestellen of bij een Griekse handelaar kopen. Wij hebben in het verleden al getest met andere oploskoffie maar dat is toch niet hetzelfde.

Nescafé classic

Zo maak je de ijskoffie

Doe oploskoffie en suiker in een beker met een scheutje water, net iets minder dan dat het onder zou staan, en nu goed mixen. Als je de beker kan omkeren zonder dat alles eruit loopt dan is de consistentie goed.

dikke schuimlaag frappe

Je vindt bijna overal een kleine handmixer. Er bestaat ook een frappé mixer, deze gebruiken wij in de zaak, maar thuis is het met een gewone handmixer.

Griekse frappé mixer

Vul je glas met ijs en giet de schuimmassa voor 2/3 in je glas, vanaf nu heb je de optie om er eventueel nog melk (eender welke melk, koe melk of vegan melk) of extra suiker aan toe te voegen. Persoonlijk lust ik er wel graag een beetje vanille in. Wil je dat niet dan voeg je gewoon wat ijskoud water toe in de beker waar je de schuimmassa in hebt gemaakt om je glas verder aan te vullen.

Frappé als heerlijke dessert

Wil je graag wat extra? dan gooi je eerst nog een bol vanille ijs in je glas, of een andere smaak naar keuze, voor je de schuimmassa bij giet. Verder volg je het recept zoals hier boven beschreven.

Nu ken je ons geheim, geniet er van YAMAS!